Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Academische werkplaats jeugd twente

7 juni 2018: mini-symposium Kindermishandeling

Annemieke Konijnendijk
Annemieke Konijnendijk voerde vanuit de AWJT een promotieonderzoek uit aan de Universiteit Twente naar het handelen van professionals bij vermoeden van kindermishandeling. Zij promoveert op 7 juni bij de Universiteit Twente op het proefschrift ‘Fragile, please handle with care. Understanding and supporting professionals’ response to suspicions of child abuse and neglect’.
Ter gelegenheid van de promotie van Annemieke biedt de Academische werkplaats Jeugd in Twente een minisymposium aan over het thema Kindermishandeling; handelen van de professional. Dit mini-symposium vindt plaats voorafgaand aan de promotie, om 10.00 uur, ook op de Universiteit Twente.

Voor wie?
Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, huisartsen, bestuurders en ambtenaren van de Twentse gemeenten, overige professionals en beleidsmakers, en onderzoekers met belangstelling voor het thema kindermishandeling en huiselijk geweld.
 
Tijdens het symposium worden presentaties gegeven over brede onderwerpen op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld in Nederland en in Vlaanderen. In het programma  vindt u tevens de aanmeldlink. Aanmelden kan tot 28 mei 2018.