Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Nieuws

Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling bij ongeboren en jonge kinderen

Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling bij ongeboren en jonge kinderen (leeftijd -9 maanden tot 4 jaar) in de regio Twente
(duur project september 2020 t/m december 2021) Baby draait zich weg van moeder

In het kader van het landelijk programma ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’ is subsidie verleend voor het project “Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling bij ongeboren en jonge kinderen (leeftijd -9 maanden tot 4 jaar) in de regio Twente 2020-2021”. Hieronder is een korte samenvatting beschreven over de inhoud van het project.

Het doel:
Dit project wil ervoor zorgen dat door een betere vroegsignalering van risicofactoren en een effectievere ketensamenwerking huiselijk geweld en kindermishandeling bij ongeboren en jonge kinderen voorkomen kan worden. Daarnaast beoogt het project dat baby’s en jonge kinderen die opgroeien in een onveilige thuissituatie tijdig de juiste nazorg krijgen en opvoeders een gunstig opvoedklimaat kunnen bieden.

Lees meer...

 

Nieuwsbrief Versterken van zorg voor kinderen in armoede

Na 4,5 jaar is het project 'Versterken van zorg voor kinderen in armoede' afgerond. In deze nieuwsbrief hebben we de opbrengsten van deze projectperiode gebundeld. U leest bijvoorbeeld over de resultaten van het onderzoek 'Gezonde kinderen in krappe tijden' en hoe ouders met een krappe beurs hier hun bijdragen aan hebben geleverd. Ook laten we een onderzoeker, de deelnemers en trainers over 'Gezonde kinderen in krappe tijden' aan het woord. Ouderparticipatie was een belangrijk thema binnen het project. In de nieuwsbrief delen leden van de Goede Raad hun ervaringen. Interessant zijn ook de Klein-en-Fijn onderzoeken, uitgevoerd door studenen van de UT en Saxion staan in de nieuwsbrief genoemd. Veel leesplezier!

 

GEANNULEERD vanwege Corona maatregel: Publieksacademie Kinderarmoede

Uitnodiging PA Kinderarmoede social

In ons land groeien maar liefst 378.000 kinderen op in armoede. Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. Dat willen we niet. Dat alle kinderen kansrijk en gezond opgroeien is wat we wel willen.
Want kinderen en armoede, dat hoort niet bij elkaar.

De Alliantie Kinderarmoede staat voor: In 2030 geen kinderarmoede meer. Dat vraagt om actie. Van ons allemaal. Armoede de deur uit krijgen en houden.
Hoe? Dat is een grote puzzel waar we allemaal een stukje van moeten leggen. Iedereen die dat wil is op 16 maart van harte welkom in het Wilminktheater. Deze middag kijken we met elkaar wat je kunt doen tegen kinderarmoede en
wat daar voor nodig is. We gaan in een mooie theateromgeving voor kennis, inspiratie en doen. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal, we delen met elkaar wat geleerd is in Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden
en Supporter van Elkaar en ook het Koningshuis heeft een bijdrage. We vragen jou te vertellen wat jij vindt dat nodig is om het doel te bereiken. Dichtbij in je eigen buurt maar ook voor heel Nederland.

Aanmelden kan tot en met zondag 8 maart op deze pagina.
Meer informatie over het programma? Kijk dan hier

Je krijgt een gevarieerd programma met inspirerende praktijkvoorbeelden uit Twente zoals: Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden en Supporter van Elkaar.

Judith Waleczek, adviseur gezondheidsbevordering GGD Twente / coördinator AWJTwente en
Bert Oudenaarden, senior adviseur publieke gezondheid GGD Twente.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Deskundigheidsbevordering voor JGZ-professional

Deze scholing van 1 dagdeel vindt plaats op 3 verschillende data en op 3 locaties: 11, 13 en 14 februari.
Lees het hele programma, hierin staat ook hoe de JGZ-professional van de GGD Twente zich kan aanmelden.
Vooraankondiging

 

Praat erover! - AWJTwente symposium 8 maart 2019

Verslag AWJTwente symposium Praat erover!IMG 5034

Dit jaar stond het symposium in het teken van het versterken van zorg voor kinderen in armoede. Het symposium werd geopend met een presentatie over de Missing Chapter Foundation door Marissa Zweedijk. Duidelijk werd hoe belangrijk de kindinclusie is bij het maken van beslissingen. Hierna stonden twee rondes workshops op het programma, elk met een andere focus op het thema. De workshops werden begeleid door zowel professionals, als door ervaringsdeskundigen.

De belangrijkste leerpunten, quotes, foto's en de evaluatie staan in het VERSLAG dat van het symposium gemaakt is. In het verslag staan ook de links naar de presentaties van de lezingen en workshops.

 

Subcategorieën