Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Academische werkplaats jeugd twente

GEANNULEERD vanwege Corona maatregel: Publieksacademie Kinderarmoede

Uitnodiging PA Kinderarmoede social

In ons land groeien maar liefst 378.000 kinderen op in armoede. Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. Dat willen we niet. Dat alle kinderen kansrijk en gezond opgroeien is wat we wel willen.
Want kinderen en armoede, dat hoort niet bij elkaar.

De Alliantie Kinderarmoede staat voor: In 2030 geen kinderarmoede meer. Dat vraagt om actie. Van ons allemaal. Armoede de deur uit krijgen en houden.
Hoe? Dat is een grote puzzel waar we allemaal een stukje van moeten leggen. Iedereen die dat wil is op 16 maart van harte welkom in het Wilminktheater. Deze middag kijken we met elkaar wat je kunt doen tegen kinderarmoede en
wat daar voor nodig is. We gaan in een mooie theateromgeving voor kennis, inspiratie en doen. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal, we delen met elkaar wat geleerd is in Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden
en Supporter van Elkaar en ook het Koningshuis heeft een bijdrage. We vragen jou te vertellen wat jij vindt dat nodig is om het doel te bereiken. Dichtbij in je eigen buurt maar ook voor heel Nederland.

Aanmelden kan tot en met zondag 8 maart op deze pagina.
Meer informatie over het programma? Kijk dan hier

Je krijgt een gevarieerd programma met inspirerende praktijkvoorbeelden uit Twente zoals: Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden en Supporter van Elkaar.

Judith Waleczek, adviseur gezondheidsbevordering GGD Twente / coördinator AWJTwente en
Bert Oudenaarden, senior adviseur publieke gezondheid GGD Twente.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.