Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Academische werkplaats jeugd twente

Publieksacademie Kinderarmoede online op 24 maart

Save the date

Vorig jaar is door de Corona maatregelen de bijeenkomst ‘Publieksacademie Kinderarmoede Twente’ geannuleerd.
Heel jammer, want 300 belangstellenden en sprekers wilden graag komen om over dit belangrijke onderwerp te praten, ervaringen te delen, te discussiëren.

Om even het geheugen op te frissen; waarom de Publieksacademie Kinderarmoede Twente?
Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. En dat willen we niet. Daarom organiseren we in het kader van de Alliantie Kinderarmoede de Publieksacademie Kinderarmoede Twente.
Het doel van de Publieksacademie is om, op regionaal niveau, het thema kinderarmoede en de invloed op gezondheid bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. Van gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties tot bedrijven. Allemaal kunnen ze een steentje bijdragen.

Het onderwerp is in de tussentijd alleen maar actueler en urgenter geworden. We gaan daarom in de herkansing en houden op 24 maart van 14.00-16.00 uur een online bijeenkomst, live vanuit het Wilminktheater.
Ben jij vanuit je werk betrokken bij dit onderwerp of ben je op een andere manier geïnteresseerd hoe je het verschil kunt maken? Reserveer dan deze datum alvast in de agenda. Binnenkort volgt de uitnodiging met het programma.

Judith Waleczek, adviseur gezondheidsbevordering GGD Twente
Bert Oudenaarden, senior adviseur publieke gezondheid GGD Twente.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.