Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Academische werkplaats jeugd twente

Symposium: Zicht op depressie tijdens en na de zwangerschap, een zaak van iedereen

De Hoytema Stichting organiseert dit symposium op 17 februari 2022 in Borne naar aanleiding van het promotieonderzoek van dr. Angarath I. van der Zee - van den Berg, 'Investing in Maternal and Infant Mental Health', Screening for postpartum depression by Preventive Child Health Care.

Tijdens dit symposium wordt u meegenomen in de universaliteit van het ervaren van depressieve klachten, de mogelijkheden om deze te signaleren als professional tijdens of na de zwangerschap en welk spectrum van zorg nodig is om moeders zorg op maat te kunnen bieden. Nadrukkelijk is er ook aandacht voor de impact van de depressie op het kind en de mogelijkheden om ook voor het kind het verschil te maken.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Hoytema Stichting.
Het programma zal ook worden gestreamed en desgewenst kan het symposium ook on-line worden gevolgd.