Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Academische werkplaats jeugd twente

Sandra Gijzen: nieuwe coördinator AWJT

Profielfoto Sandra Gijzen

Per 1 april 2018 heeft Sandra Gijzen, gepromoveerde jeugdarts, de functie van coördinator van de AWJTwente van Marlie Cerneus overgenomen, waarmee de borging van de AWJTwente is vormgegeven

Na haar afstuderen heeft Sandra een jaar lang gewerkt als poortarts in het Medische Spectrum Twente, locatie Oldenzaal. Naast de spoedeisende hulp heeft ze hier ook werkzaamheden verricht op de afdelingen interne geneeskunde, chirurgie en verloskunde.

Vanaf september 2001 is zij als arts binnen de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Twente werkzaam. 

Ze heeft de eerste fase van de opleiding tot jeugdarts KNMG in 2009 bij TNO in Leiden afgerond. Naast haar werkzaamheden als jeugdarts is zij vanaf 2002 tot 2006 werkzaam geweest als forensisch arts bij de GGD Twente.

Vanwege haar affiniteit met wetenschap is zij in januari 2010 naast de functie van jeugdarts bij de vakgroep Health Technology & Services Research van de Universiteit Twente begonnen aan een onderzoek wat zich richt op preventie van kindersterfte. Het werd een promotietraject en in februari 2017 is zij gepromoveerd aan de Universiteit Twente op het onderwerp ‘Preventie van toekomstige sterfgevallen bij kinderen en optimalisering van de ondersteuning aan het gezin’.

Naast haar werkzaamheden als jeugdarts is zij Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling binnen de JGZ en is zij voor 4 u per week onderdeel van het Team Jeugd en Gezin van de gemeente Hengelo.

Sandra zal samen met de kernpartners van de AWJTwente de toekomstige visie van de AWJTwente verder vorm gaan geven, waarbij onderzoek aan de ene kant en de praktijk aan de andere kant met elkaar verbonden blijven.