Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Publicaties

De do's en don'ts binnen de interventie Gezonde Kinderen in Krappe Tijden

In 2017 zijn in 9 Twentse gemeenten bijeenkomsten gestart in het kader van de interventie Gezonde Kinderen in Krappe tijden. Ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar die in armoede leven, hebben deze bijeenkomsten bezocht. Het programma is opgezet door ervaringsdeskundigen en professionals. In deze factsheet zijn de do's en don'ts benoemd met als doel deze bijeenkomsten en toekomstige programma's beter te laten aansluiten bij de belevringswereld van gezinnen in armoede. De resultaten van het onderzoek zullen medio maart 2020 gepubliceerd worden.

 

Handelen bij armoede in gezinnen binnen de jeugdgezondheidszorg

Hoe handelt een professional in de jeugdgezondheidszorg na signalering van armoede bij jeugdigen en wat zijn de belemmerende factoren bij het in actie komen na signalering? De resultaten van het kwalitatief onderzoek hiernaar zijn te lezen in deze factsheet - door Esmee Lammers, Ellen Geessink.

 

Presentatie SWSD in Dublin 7 juli 2018

Presentatie gegevens tijdens het Congres Social Work, Education and Social Development. Onderwerp: Improving health of children living in poverty:a participatory approach in developing an intervention

 

Praktijkverhaal 'Gezonde kinderen in krappe tijden'

“Dit is echt met de poten in de klei”

Het project ‘Gezonde Kinderen in Krappe Tijden’ van de AWJT startte in 2015. Het heeft als doel om kinderen die in armoede leven een gezonde start te geven. Wat is er in de afgelopen drie jaar gebeurd, geleerd en bereikt? En wat staat er nog op het programma? Mariska Jacobs en haar collega Marjon Rouwette zijn sinds 2017 als onderzoekers vanuit Saxion bij het project betrokken. ‘Het is voor professionals soms moeilijk om in te schatten wat ouders daadwerkelijk nodig hebben.’
Het hele praktijkverhaal is te lezen in deze factsheet.

Mariska en Marjon onderzoekers Saxion

 

 

Presentatie Lectorenplatform 7 juni 2018

Presentatie gegeven tijdens het tweedaagse Platform Lectoren Sociaal Werk over 'Positieve gezondheid voor kinderen die in armoede opgroeien'.