Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Onderzoeker armoede - Marjon Rouwette-Witting

Profielfoto MarjonIn 2006 ben ik cum laude afgestudeerd aan de opleidingen Toegepaste Communicatiewetenschap en Psychologie aan de Universiteit Twente. Daarna ben ik bij de vakgroep Health Technology and Services Research een promotieonderzoek gestart, gericht op de implementatie van echografische screening op heupafwijkingen in de jeugdgezondheidszorg. In 2012 heb ik mijn proefschrift over dit onderzoek verdedigd. Na mijn promotie heb ik een jaar als postdoc onderzoeker gewerkt bij de vakgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie van de Universiteit Twente, waar ik onderzoek deed naar de inzet van blended care (combinatie van online en face-to-face behandeling) bij depressie. 

Sinds 2013 werk ik bij Saxion als onderzoeker bij het lectoraat Social Work van de Academie Mens en Maatschappij. De onderzoeksprojecten waaraan ik verbonden ben, vinden o.a. plaats in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Op deze terreinen houd ik me bezig met effectiviteitsonderzoek en de ontwikkeling en implementatie van nieuwe instrumenten.
Het ondersteunen van de (aankomende) professional in zijn/haar werk en het verbeteren van de gezondheid en welzijn van de cliënt is hierbij het uitgangspunt. Naast onderzoeker werk ik als hoofddocent bij de Master Health Care & Social Work.
Binnen de Academische Werkplaats Jeugd in Twente ben ik betrokken bij het project ‘Versterken van zorg voor kinderen in armoede’, waarin de principes van Eigen Kracht en Positieve Gezondheid centraal staan.