Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Publicaties overig

Verslag symposium 9 maart 2017 en brochure Kwetsbare Kinderen

Een verslag van dit symposium vindt u in de brochure “Kwetsbare kinderen AWJTwente”. Deze brochure is door ZonMw gemaakt in samenwerking met de academische werkplaats Jeugd in Twente. In de brochure staat ook achtergrondinformatie over wat de AWJTwente tot nu toe heeft opgeleverd en waar we in de toekomst de focus op leggen.

 

Gereedschapskist bereik en steun moeilijk bereikbare ouders en jeugd

Dit artikel bevat een verzameling van interventies die er allemaal op gericht is om moeilijk bereikbare ouders en jeugd te benaderen. Daarbij is vooral gekeken naar ouders en kinderen met een diverse achtergrond, zoals oa migranten, vluchtelingen en statushouders.

 

 

Presentatie Academische werkplaatsen Jeugd; 10 jaar ervaring

Presentatie 10 jaar ervaring werkplaatsenTijdens een kick-off van nieuwe academische werkplaatsen rondom het primaire onderwijs, die dit jaar gaan starten in Tilburg,Utrecht en Amsterdam, is deze presentatie gegeven. Marlie Cerneus, coördinator Academische werkplaats Jeugd in Twente,  Eva Mulder, Academische werkplaats Risicojeugd en Vicky Verschoor van ZonMw deelden hiermee hun ervaringen over wat het werken met academische werkplaats allemaal met zich mee brengt.

 

5e symposium AWJT 12 februari 2016: Verslag en Presentaties

Verslag van het symposium 'De AWJTwente draait door!'

Beeldenpresentatie 'De afgelegde weg' van de resultaten van de werkplaats:

Workshops:
Onderzoek Post-up, ervaringen met het traject na screening op postpartum depressie
Positief ouderschap en ouderbegeleiding
Zorg voor grenskinderen
Versterken van zorg voor kinderen in armoede

 

AWJ's in de etalage voor gemeenten

ZonMw heeft in oktober 2015 in haar nieuwsbrief Jeugd het interview "Vraag gemeenten wat ze nodig hebben" opgenomen. Dit intervieuw is tot stand gekomen in samenwerking met de AWJ Samen voor de jeugd. Het is inmiddels de vierde publicatie in de reeks 'Kennis voor gemeenten bij de transformatie jeugd'.  De andere drie interviews (ism C4Youth, AWJTwente, Tienplus/KeTJA)  kun je in de publicatie onderaan terug vinden door in de groene balk op de links te klikken.

 

'Onderzoeksresultaten gelijk in de praktijk inzetten'

De Academische Werkplaats Jeugd in Twente ondersteunt veertien gemeenten bij de zorg voor kwetsbare kinderen. Wethouder Johan Coes uit Hellendoorn is daar erg blij mee. ‘Met de enorme veranderingen door de decentralisaties kunnen we die hulp goed gebruiken.’ Klik hier voor het hele artikel in ZonMW Nieuwsbrief Jeugd - Juni 2015.