Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Publicaties overig

Verslag AWJTwente Symposium Praat erover! - 8 maart 2019

Dit jaar stond het symposium in het teken van het versterken van zorg voor kinderen in armoede. Het symposium werd geopend met een presentatie over de Missing Chapter Foundation door Marissa Zweedijk. Duidelijk werd hoe belangrijk de kindinclusie is bij het maken van beslissingen. Hierna stonden twee rondes workshops op het programma, elk met een andere focus op het thema. De workshops werden begeleid door zowel professionals, als door ervaringsdeskundigen.

De belangrijkste leerpunten, quotes, foto's en de evaluatie staan in het VERSLAG dat van het symposium gemaakt is. In het verslag staan ook de links naar de presentaties van de lezingen en workshops.

 

Digitaal magazine 'Met elkaar verbonden' - ZonMw

Het digitale magazine met de opbrengsten van het ZonMw-programma Academische Werkplaatsen Jeugd ‘Met elkaar Verbonden – de succesformule van de academische werkplaatsen jeugd’ is online. Het is maandag 6 november 2017 gelanceerd op de Voor de Jeugd Dag.
Geen aparte eilandjes meer. Daardoor weten we nu de weg en kunnen we heel snel slagen maken’
Lees het gedeelte over uw Academische Werkplaats Jeugd in Twente met interviews met Marlie Cerneus, Johan Coes en Annemieke Konijnendijk. En natuurlijk met een overzicht van alle projecten. Via het thema Kindermishandeling leest u het interview met Margreet Timmer over de handreiking aandachtsfunctionaris kindermishandeling die samen met de AWJTwente is ontwikkeld.

 

Verslag symposium 9 maart 2017 en brochure Kwetsbare Kinderen

Een verslag van dit symposium vindt u in de brochure “Kwetsbare kinderen AWJTwente”. Deze brochure is door ZonMw gemaakt in samenwerking met de academische werkplaats Jeugd in Twente. In de brochure staat ook achtergrondinformatie over wat de AWJTwente tot nu toe heeft opgeleverd en waar we in de toekomst de focus op leggen.

 

Gereedschapskist bereik en steun moeilijk bereikbare ouders en jeugd

Dit artikel bevat een verzameling van interventies die er allemaal op gericht is om moeilijk bereikbare ouders en jeugd te benaderen. Daarbij is vooral gekeken naar ouders en kinderen met een diverse achtergrond, zoals oa migranten, vluchtelingen en statushouders.

 

 

Presentatie Academische werkplaatsen Jeugd; 10 jaar ervaring

Presentatie 10 jaar ervaring werkplaatsenTijdens een kick-off van nieuwe academische werkplaatsen rondom het primaire onderwijs, die dit jaar gaan starten in Tilburg,Utrecht en Amsterdam, is deze presentatie gegeven. Marlie Cerneus, coördinator Academische werkplaats Jeugd in Twente,  Eva Mulder, Academische werkplaats Risicojeugd en Vicky Verschoor van ZonMw deelden hiermee hun ervaringen over wat het werken met academische werkplaats allemaal met zich mee brengt.

 

5e symposium AWJT 12 februari 2016: Verslag en Presentaties

Verslag van het symposium 'De AWJTwente draait door!'

Beeldenpresentatie 'De afgelegde weg' van de resultaten van de werkplaats:

Workshops:
Onderzoek Post-up, ervaringen met het traject na screening op postpartum depressie
Positief ouderschap en ouderbegeleiding
Zorg voor grenskinderen
Versterken van zorg voor kinderen in armoede